Layout Factuur Error versie 4.2.16

Bij het maken van een factuur krijg ik telkens deze fout:
C:\programFiles\Digon\msf4_2\RepFactuurNolayout.rep
Het systeem kan het opgegeven bestand niet vinden.

Nu begrijp ik dat er geen layout voor facturen in de db staat.
Maar alle andere formulieren wel !
Hoe kan ik dit probleem oplossen? hoe krijg ik een standaard layout van een factuur in de db.
Alvast bedankt


U hebt wellicht in Bestand|Voorkeuren|Instellingen|Opties1 het vinkje 'Gebruik voorgedrukte facturen' aangezet, zonder een voorgedrukte-factuur-layout te voorzien (=dat bestand RepFactuurNoLayout). Zet het vinkje terug uit (en herstart daarna MFS best even). Dan gebruikt het programma de layoutfile RepFactuurLayout.rep, die wel in de standaardinstallatie aanwezig is.
Als je voorgedrukte facturen wil gebruiken, kan je eigenlijk ook deze meegeleverde layout aanpassen aan uw briefpapier, en het vinkje 'Gebruik voorgedrukte facturen' toch UIT laten staan.


Oke bedankt dit heeft mij al en stap verdergeholpen.
Maar nu krijg ik een volgende error
"unknown identifier::M.Payment'M.Payment:Expression TRpExpression28"
Ondanks deze errors zijn de facturen wel opgemaakt en kan ik ze geen 2de maal proberen te maken.
Moet telkens een nieuwe bestelling inzetten om zo een nieuwe poging te kunnen doen om te factureren.


In versie 4.2.16 werd een nieuwe factuurlayout meegeleverd waarop weergegeven wordt of facturen al betaald zijn (voorschot, aan kassa, ...). Maar daarin zat - zoals u opmerkt - een fout. Wanneer nog geen betaling werd geregistreerd op de factuur, verschijnt de melding die u hierboven aanhaalt.

In 4.2.17 (sinds zonet beschikbaar) zit de correcte layout. MAAR !!!! Na installatie van 4.2.17 moet u - om de nieuwe factuurlayout te installeren - het volgende doen :

Bestand|Voorkeuren|Instellingen, daar onder 'Layouts' de layout 'Facturen' selecteren, en dan klikken op 'Herstel (Overschrijft uw wijzigingen)'.

Op die manier wordt de bij u geinstalleerde 4.2.16-layout overschreven met de layout van 4.2.17. (Let op : dit moet enkel gebeuren bij gebruikers die de standaardlayout voor facturen van 4.2.16 gebruiken, en dus bovengenoemde foutmelding krijgen bij het afdrukken van facturen. Indien u oudere layouts gebruikt, of eigen aanpassingen aan de factuurlayout gedaan hebt, hoeft u dit uiteraard niet te doen.)

PS: het 2e deel van uw vraag : de factuur is wel geregistreerd, u kan ze herdrukken en hoeft niet opnieuw bestellingen aan te maken. Dat kan (na installatie van de verbeterde layout zoals hierboven beschreven) vanuit Rapporten|Details verkocht of besteld|Factuurhistoriek.


Perfect!
Bedankt voor uw snelle oplossing!
Dat zie je nog zelden super service !!!

Bedankt
JP